Državno prvenstvo za člane

Novice << 29. junij 2008

   Na članskem državnem prvenstvu, ki je potekalo v Domžalah od 18. 6. do 22. 6. , sta dva naša igralca posegla po visokih mestih. Aleksander Grešak in Marko Sabolčki sta naredila odlične rezulate.

   Aleksander Grešak je naredil največje presenečenje tega turnirja. V prvem krogu je premagal prvega nosilca Rok Uršiča. Po skoraj treh urah je Aleksander zmagal 7:6(7) in 6:4.
   V drugem krogu je bil njegov nasprotnik Klemen Kovačič. Aleksander ni imel velikih težav s Kovačičem in dokaj gladko zmagal 6:4 in 6:1.
   V četrtfinalu pa ga je ustavil Denis Bovhan. Bovhan je odigral tekmo malo boljše in zmagal 6:1 in 6:3.
   Aleksander je bil zelo zadovoljen s svojim rezultatom, tako kot tudi njegov oče in trener Boris Grešak. 

   Marko Sabolčki je svojo formo iz ATP Futuresa prenesel še na ta turnir. V prvem krogu je gladko premagal Luko Starca s 6:2, 6:1, v drugem krogu pa Gašper Laznika s 6:4, 6:1.

   V četrtfinalu ga je čakal Tadej Turk, ki je bil tudi eden izmed favoritov za državnega prvaka. Marko je z zelo dobro igro dokazal, da ni kar tako dobil ATP točk in po zelo lepi tekmi za gledalce in težki tekmi za oba igralca zmagal 3:6, 6:4 in 6:3.

   V polfinalu pa je bil njegov nasprotnik Denis Bovhan. Marko je začel zelo slabo in Bovhan je hitro povedel 4:0. Prvi niz je Marko izgubil 6:1. v drugem nizu pa je prišel k sebi in povedel 3:2. Na Bovhanov servis je že vodil 40:15, a nato gem izgubil. Marku je malo padla koncentracija in Bovhan je povedel 5:4 ter imel servis. Pri 40:0 za Bovhana je Marko odigral zelo dobro ter izenačil na 40:40. Nato pa je spet zelo dobro odigral Bovhan in zmagal 6:4. Končni rezultat je bil 6:1 in 6:4.

   V imenu kluba Aleksandru in Marku čestitamo za dosežene rezultate in jima želimo še veliko takšnih uspehov! ČESTITAMO!

Marko Juričič